Aşa cum era de aşteptat, derby-ul judeţului Bihor la polo, dubla confruntare dintre CSM Oradea şi Crişul Oradea, desfăşurată vineri la Bazinul Crişul, s-a încheiat cu victoria vicecampionilor de la CSM, care s-au impus în jocul de dimineaţă, cu scorul de 18-6, iar seara cu 15-4.

În primul joc, elevii antrenorului Dorin Costrăş s-au impus la o diferenţă de 12 goluri, după ce, pe reprize au câştigat cu: 5-3, 5-0, 3-2 şi 5-1.

Jocul a demarat spectaculos, cu numeroase realizări pe tabela de marcaj. Crişul a oferit o replică solidă, fiind egala CSM-ului după cinci minute de joc, scor 3-3. A urmat însă un parţial de 7-0, astfel încât cei de la CSM s-au distanţat la 10-3 la jumătatea întâlnirii.

În jumătatea secundă diferenţa pe tabelă a crescut, iar CSM s-a impus în final cu 18-6.

Marcatorii învingătorilor au fost: Kirill Rustamov - cu 4 goluri, Nichita Ilisie, Silvian Colodrovschi şi Theodor Filotti – cu câte 3 goluri, Viktor Kovats şi Darian Luncan – cu câte 2 goluri, Bogdan Remeş –  cu 1 gol.

În meciul al doilea, care a debutat de la ora 19, CSM a câştigat la o diferenţă de nouă goluri, cu 15-4, după ce din nou a fost la timona partidei, pe sferturi impunându-se cu 3-1, 4-1, 4-1 şi 4-1.

De această dată, marcatorii vicecampioanei au fost: Nichita Ilisie – cu 4 goluri, Silvian Colodrovschi – cu 3 goluri, Viktor Kovats şi Kirill Rustamov – cu 2 goluri ficecare, Murat Shakenov, Darian Luncan, Theodor Filotti şi Horaţiu Ilisie – cu câte 1 gol.

După aceste dispute, CSM Oradea are şase victorii din tot atâtea posibile şi ocupă prima poziţie a clasamentului noii ediţii a Superligii Naţionale.