Unul dintre cele mai așteptate momente pentru șoferii bihoreni, deschiderea noului drum ce leagă Centura Oradea de Autostrada Transilvania, a avut loc joi după amiază.

Primele mașini au intrat pe cei 19 kilometri de drum expres la ora 15 fix, având mașini ale Poliției Rutiere antemergătoare.

Momentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu (video jos).

„Se circulă de astăzi pe DEx16 (Centura Oradea-A3), județul Bihor! Acest drum în lungime de 19 km asigură practic legătura între Municipiul Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia). Contractul în valoare de 546 de milioane de lei (fără TVA) a fost finanțat prin POIM. Drumul Expres Oradea-A3 se va adăuga în următorii ani conexiunii rutiere de mare viteză Via Carpatia, care va face legătura între nordul și sudul Europei. La ora actuală contractul pentru construcția unei noi secțiuni de 121 de km care va tranzita România (drumul expres Arad - Oradea) este în procedură de licitație”, a scris Grindeanu pe Facebook.

În imaginile filmate se vede cum, la ora 15, sute de mașini așteptau să intre pe drum, în Calea Aradului, fiind opriți doar de echipajele constructorului Strabag și ale Poliției Rutiere, care au interzis accesul pe drum până la ora stabilită.

Unii șoferi au salutat deschiderea noului drum claxonând și semnalizând cu farurile.

Cei 19 km de Drum Expres au fost deschiși fără tăieri de panglică.

Totuși, o inaugurare oficială a avut loc săptămâna trecută, când în Bihor au ajuns și au inspectat lucrările premierul Marcel Ciolacu și predecesorul său, Nicolae Ciucă, împreună cu actualul ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu și cu fostul ministru Lucian Bode.

Așa cum BIHOREANUL a relatat, oficialii au vizitat vineri șantierul drumului de legătură, lăudând atât constructorii de la Strabag, cât și colaborarea dintre autoritățile locale și CNAIR. Detalii, în articolul „FOTO/VIDEO Ciolacu, Ciucă și Grindeanu, la Oradea. Când se va deschide circulația pe șoseaua dintre centura Oradea și autostradă

Și BIHOREANUL a testat noul drum. 

Detalii, în articolul: „Cum se circulă pe noul drum expres DX 16 care leagă centura Oradea de Autostrada Transilvania, dar și de DN 19 către Satu Mare (FOTO/VIDEO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!