Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat că circulația pe noul drum ce leagă Centura Oradea de Autostrada Transilvania se va deschide joi după amiază.

„Mâine la ora 15.00 se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea și A3 (Autostrada Transilvania). Construcția celor 19 km ai acestui drum a fost finanțată prin POIM. În viitor acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad - Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică - Marea Neagră și Marea Adriatică”, a scris Cristian Pistol miercuri pe Facebook.

Contractul pentru execuția Drumului Expres Arad - Oradea (121 km) a fost lansat în licitație, iar acum se află este în faza de pregătire a ofertelor, a mai adăugat șeful CNAIR.

De altfel, și în conferința de presă de miercuri, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a fost întrebat de jurnaliști dacă noul drum se va deschide cu o festivitate de tăiere de panglici, însă acesta a arătat că nu consideră că este cazul, amintind că un fel de inaugurare a fost făcută săptămâna trecută, când în Bihor au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu și predecesorul său, Nicolae Ciucă, împreună cu actualul ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu și cu fostul ministru Lucian Bode.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, oficialii au vizitat vineri șantierul drumului de legătură, lăudând atât constructorii de la Strabag, cât și colaborarea dintre autoritățile locale și CNAIR.

Ciolacu a afirmat că „vorbim de altă etapă” în dezvoltarea României, pentru că în țară se lucrează la mari proiecte de infrastructură, și a afirmat că pentru noi astfel de proiecte PSD și PNL sunt „condamnate” să-și continue parteneriatul. 

Detalii, în articolul „FOTO/VIDEO Ciolacu, Ciucă și Grindeanu, la Oradea. Când se va deschide circulația pe șoseaua dintre centura Oradea și autostradă

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!