Aleşii orădeni se întrunesc luni de la ora 14 în şedinţă extraordinară pentru a aproba indicatorii tehnico-economici ai construcţiei viitoarei parcări supraetajate din spatele Tribunalului. Conform raportului de specialitate, valoarea totală a lucrării se ridică la 28,5 milioane lei cu TVA inclus, echivalentul a aproximativ 6,7 milioane euro, şi va fi construită în 18 luni.

Conducerea municipalităţii a luat decizia de a construi viitoarea parcare din bugetul Administraţiei Imobiliare Oradea, după ce nici la cea de-a patra licitaţie organizată în iulie pentru desemnarea unui investitor dispus să se asociaze cu Primăria în vederea construirii unui parking nu s-a prezentat niciun doritor.

Pe ordinea de zi a întâlnirii de luni mai figurează transformarea regiei de transport local - OTL - în societate pe acţiuni având municipalitatea ca unic asociat, măsură gândită să îmbunătăţească serviciile prestate de societate, şi aprobarea noilor organigrame ale instituţiilor subordonate Primăriei cum ar fi AIO, Clubul Sportiv Municipal sau Casa de Cultură. Noile organigrame nu implică reduceri de personal, pentru că Primăria a disponibilizat circa 250 de funcţionari în ultimii doi ani, dar au trebuit adoptate pentru reaşezarea statelor de funcţii în urma restructurărilor.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Administraţia Imobiliară Oradea va propune spre aprobare caietul de sarcini privind organizarea unei licitaţii publice cu strigare pentru închirierea unor suprafeţe cuprinse între 80 şi 250 de metri pătraţi de teren pe amplasament pentru amenajarea unor puncte de alimentaţie publice cu terasă în principalele parcuri orădene. Amplasamentele vor fi stabilite prin dispoziţie a primarului, iar licitaţiile vor avea ca preţ de pornire sume cuprinse între 0,45 lei pe metrul pătrat pe an şi 0,70 lei pe metrul pătrat pe an în funcţie de zona fiscală în care sunt încadrate. Durata închirierii terenului este de 15 ani şi va putea fi prelungită prin acordul părţilor.