Consiliul Local Oradea a aprobat miercuri, cu votul exclusiv ai reprezentanţilor PNL, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de construire a viitoarei parcări supraetajate din strada Iosif Vulcan şi coridorul de expropriere pentru eliberarea amplasamentului.

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, parkingul cu 147 de locuri, din care şase destinate persoanelor cu handicap, va avea demisol, parter şi trei etaje.

Accesul în parcare se va face dinspre strada Iosif Vulcan, printr-o intrare lată de 7 metri. În dreptul intrării principale va fi amenajată încăperea personalului care va avea în grijă construcţia.

Investiţia, estimată la 13,5 milioane lei, urmează să fie scoasă la licitaţie cu un termen de execuţie de 12 luni.

Pentru a putea construi parcarea din curtea interioară delimitată de străzile Iosif Vulcan 12-14 şi Aurel Lazăr 5-9, municipalitatea, care deţine acolo o suprafaţă de 2.965 metri pătraţi, va trebui să exproprieze circa 1.200 mp aflaţi în proprietatea privată a unor persoane fizice şi juridice.

"Această parcare este absolut necesară. Prin transformarea străzii Aurel Lazăr şi a celor din jur în artere pietonale vor dispărea locurile de parcare de la sol", a argumentat viceprimarul Mircea Mălan.

Anunţate încă din 2017, lucrările de amenajare a străzii Aurel Lazăr au demart la începutul acestei săptămâni. Executate de o asociere de firme reprezentată de Gavella, ele vor costa 1,8 milioane euro şi vor dura un an.