Viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri din Oradea, precum și blocurile din zona Ceyrat și Traian Blajovici, se vor încălzi cu apă geotermală printr-un proiect cofinanțat din fonduri norvegiene.

Consiliul Local a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, majorarea contribuției bugetului local în proiect, de la 1,9 milioane euro la 2,2 milioane euro, ca ultimă formalitate înaintea semnării contractului de finanțare a lucrărilor în cadrul „Programului pentru energie în România”, prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European și Norvegia 2014 – 2021.

„Unele cheltuieli din proiect sunt considerate neeligibile, fapt pentru care a trebui să aprobăm preluarea lor înainte să putem trece la semnarea contractului de finanțare”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Marius Moș.

Proiectul, în valoare totală de circa 4 milioane euro, va avea trei parteneri.

Astfel, municipalitatea se obligă la realizarea rețelei de alimentare cu apă geotermală între sonda de extracție și sala polivalentă, dar și către sonda F2 din cartierul Ceyrat, unde apa uzată termic va fi reinjectată în zăcământ, pentru protecția acestuia.

La rândul lor, firma Mannvit din Islanda va asigura consultanță în cadrul proiectului, iar Transgex se va obliga să asigure municipalității un debit de apă geotermală de minimum 30 litri pe secundă.