De la şedinţa extraordinară de marţi a Consiliului Judeţean au absentat nu mai puţin de zece aleşi ai bihorenilor, ceea ce totuşi nu i-a împiedicat pe ceilalţi să voteze modificarea unei hotărâri pe care o luaseră în luna martie.

Pe 31 martie, Consiliul decisese să transfere din proprietatea judeţului în proprietatea Statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii un teren de 4.186,5 metri pătraţi, aflat în strada Sucevei nr. 24, pentru ca pe acest amplasament ministerul să poată finanţa construirea unui nou sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Marţi, însă, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, CJ a trebuit să diminueze această suprafaţă cu 411,5 metri pătraţi, echivalentul a două numere cadastrale aflate în litigiu. "Această suprafaţă, aferenetă fostei staţii de carburanţi, este în litigiu, iar pentru aprobarea finanţării una din condiţii este ca terenul să nu aibă sarcini", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle.

Moficarea HCJ din martie a fost decisă în unanimitate de consilieri, iar şedinţa de Consiliu s-a încheiat în mai puţin de 10 minute, deoarece şi a doua chestiune aflată pe ordinea de zi a fost una pur tehnică: aprobarea activităţilor în care va fi implicat judeţul Bihor şi a cheltuielilor aferente în managementul şi implementarea proiectului "Îmbunătăţirea dotărilor cu echipamente a bazelor operaţionale pentru situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord".