Conducerea Federaţiei Române de Baschet va decide joi dacă va "îngheţa" sau nu actualul sezon competiţional și care vor fi echipele ce vor juca în Liga Campionilor Europeni din toamnă. Șeful CSM Oradea, Şerban Sere, speră ca în decizia pentru desemnarea echipelor româneşti în cupele europene să se ţină cont de istoricul ultimilor trei ani, fapt ce ar avantaja echipa orădeană. 

"Din punctul meu de vedere, campionatul naţional nu se mai poate relua în acest sezon, pentru că sunt mai mulţi factori care împiedică în acest sens. Este vorba despre imposibilitatea jucătorilor străini de a veni la echipe, apoi, foarte important, la marea majoritate a sportivilor de la echipele de baschet le expiră contractele cu cluburile la data de 31 mai. Mă aştept să se decidă îngheţarea competiţiei, ceea ce pe noi nu neapărat ne avantajează, pentru că eram într-o poziţie favorabilă de a cuceri un nou titlu", a declarat Şerban Sere, pentru BIHOREANUL.

O măsură importantă care se aşteaptă de la această întrunire online este cea referitoare la stabilirea echipelor care vor reprezenta România la toamnă în cupele europene. "Sunt câteva variante vehiculate, dar propunerea mea va fi să se ţină seama de activitatea echipelor în ultimii trei ani şi aşa să se decidă reprezentatele în cupele europene", a mai precizat Sere.

O altă variantă pentru desemnarea echipelor în următorul sezon al cupelor europene este să fie luată în calcul ultima ediţie a Ligii Naţionale desfăşurată şi încheiată complet, care ar fi cea din sezonul 2018-2019.

În ambele situaţii, CSM CSU Oradea ar fi avantajată, având un coeficient bun în ultimele trei ediţii şi fiind campioana en-titre a ţării, ceea ce ar recomanda-o pentru Liga Campionilor Europeni.

Directorul CSM a mai spus și că ţine legătura cu toţi componenţii echipei. "Jucătorii se antrenează în continuare, individual, cum pot, acasă, şi sunt dornici de reluarea competiţiei. Din păcate situaţia este cea pe care o ştim cu toţii şi cred că doar în sezonul următor vom mai avea meciuri de baschet", a adăugat conducătorul echipei campioane.

În 31 mai contractele a jumătate dintre componenţii echipei vor expira, rămânând valabile doar ale lui Aaron Broussard, Dragan Zekovic, Arturas Valeika, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Edward Petrescu şi Vlad Marinău. Şerban Sere doreşte însă să continue să lucreze cu majoritatea membrilor formaţiei "roş-albastre" din acest sezon.