Viitorul stadion de aproximativ 16.000 de locuri al Oradiei, care va fi ridicat pe strada Făgăraşului, are finanţarea asigurată.

Viceprimarul Florin Birta a anunţat, joi, pe propria pagină de Facebook că investiţia a fost cuprinsă pe lista obiectivelor din cadrul subprogramului "Complexuri sportive", aprobată pe 1 septembrie de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

"După finalizarea studiului de fezabilitate şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local, documentaţia va fi înaintată Companiei Naţionale de Investiţii pentru demararea procedurilor de licitaţie în vederea proiectării şi execuţiei, astfel încât în cursul anului viitor lucrările de construcţie a stadionului să înceapă", a scris Birta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, noul stadion va avea o aripă care va găzdui un hotel cu SPA, o parcare subterană cu 150 locuri, instalaţie nocturnă, copertină şi va face parte dintr-un hub sportiv alături de Baza Tineretului şi viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri.