Oradea și mai multe localități din Bihor se află sub cod portocaliu de vijelii puternice, însoțite de descărcări electrice și grindină, astfel că locuitorii zonelor afectate au primit miercuri, la ora 15.07, un mesaj Ro-Alert.

„Avertizare meteo, vijelie puternică cu rafale de 70-90 km/h, descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor cumula local 30-35 l/mp, azi până la ora 16:00. Luați măsuri de autoprotecție!”, este conținutul mesajului de avertizare. 

Totodată, ISU Crișana a transmis presei o informare cu detaliile avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, codul portocaliu este valabil miercuri, de la ora 15.07 până la ora 16, în localitățile Oradea, Sânmartin, Tileagd, Oșorhei, Nojorid, Sălard, Biharia, Sântandrei, Ineu, Sârbi, Hidișelu de Sus, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Drăgești, Copăcel, Cetariu, Toboliu, Tămășeu, Săcădat, Paleu.

„Se vor semnala: vijelie puternică, cu rafale de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula peste 30....35 l/mp”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!