A început numărătoarea inversă pentru alegerile din 5 iunie. Biroul Electoral Municipal, care supraveghează pregătirea şi derularea alegerilor locale la nivelul reşedinţei de judeţ, s-a instalat luni la parterul Primăriei Oradea, în aripa rezervată Instituţiei Arhitectului Şef.

"Pe perioada desfăşurării activităţii Biroului Electoral Municipal, activităţile care se desfăşurau până acum în sala 20 A (parter Primărie), respectiv cele de audienţe şi cele ale Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT) se vor muta începând cu 11 aprilie în sala mică a Primăriei", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În urma tragerii la sorţi, care s-a desfăşurat vineri, Biroul Electoral Municipal, de la nivelul Circumscripţiei Electorale 1, va fi prezidat de judecătorul Dorel Bochiş de la Tribunalul Bihor. Funcţia de locţiitor i-a revenit judecătorului Florina Mociran tot de la Tribunalul Bihor.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Biroul Electoral Municipal va fi completat cu reprezentanţi ai partidelor la propunerea acestora.