Orădenii cu drept de vot domiciliaţi în municipiul reşedinţă de judeţ pot verifica personal corectitudinea înscrisurilor cu privire la propria persoană din listele electorale permanente pregătite pentru alegerile din 9 decembrie, în scopul înlăturării unor posibile omisiuni, erori sau înscrieri greşite.

Conform unui comunicat al municipalităţii, alegătorii interesaţi se pot prezenta la Biroul de Evidenţă a Persoanelor din strada Republicii 24, pentru a consulta listele electorale permanente de luni până vineri între orele 8 - 15:30.

Potrivit Legii 38 din 2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, listele electorale permanente se întocmesc şi se pun la dispoziţia alegătorilor spre consultare cel mai târziu cu 45 de zile înaintea alegerilor pentru ca aceştia să poată verifica veridicitatea datelor înscrire.

Conform legii, "întâmpinările împotriva omisiunilor, a înscrierilor greşite şi a oricăror erori din liste se fac de primarul localităţii, acesta fiind obligat să se pronunţe prin dispoziţie, în cel mult trei zile de la înregistrare".