Ministerul Educaţiei a finalizat licitaţia pentru achiziţia de măşti pe care le vor folosi elevii şi profesorii începând din 2 iunie, la lecţiile de pregătire pentru examenele naţionale, dar şi la examene, iar firmele contractate au început distribuţia.

În Bihor urmează să ajungă 403.000 de măşti, adică exact cât a solicitat Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

„Măştile sunt pe drum. Este vorba de 403.000 de bucăţi, care vor acoperi atât perioada 2-12 iunie, cât şi examenele naţionale”, a declarat inspectorul şcolar general Virgil Blage, vineri, pentru BIHOREANUL.

Acesta a precizat că nu ştie exact când va sosi transportul, însă a asigurat că toate măştile vor fi distribuite în şcoli până cel târziu luni. „Am înţeles că în judeţele care sunt mai apropiate de furnizori deja au ajuns. Vor sosi şi la noi, suntem pregătiţi să le preluăm şi să le distribuim unităţilor de învăţământ”, a mai spus Blage.

Totodată, IŞJ Bihor a mai primit de la Primăria Oradea 5.780 de kituri de dezinfecţie, care vor fi distribuite elevilor şi profesorilor din municipiu.

Aşa cum prevede un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, fiecare elev şi cadru didactic care se va întoarce la cursuri începând din 2 iunie va purta mască pe tot parcursul activităţilor didactice.

Ministerul Educaţiei a finalizat vineri licitaţia de achiziţie de măşti, organizată pentru a doua oară, şi, potrivit edupedu.ro, cinci firme au fost declarate câştigătoare: Sanrotex, General Medicals, Duplex, Unifarm şi Sape.