Oraşul se pregăteşte deja de sărbători. Luxten a început joi montarea instalaţiilor de iluminat festiv pornind de la clădirea Primăriei.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, anul acesta baia de lumini se va muta din zona centrală în Cetate din cauza lucrărilor de reamenajare din Pieţele Unirii şi Ferdinand.

"Având în vedere reabilitarea Cetăţii, unde Primăria va organiza primul Târg de Crăciun în perioada 4 – 31 decembrie, iluminatul de sărbători va fi asigurat şi aici. Astfel, ornamente gen arcadă vor împodobi podul de lemn de la intrare, iar ghirlande luminoase vor putea fi admirate la streaşina clădirilor din perimetrul Târgului de Crăciun", se menţionează în comunicat.

De asemenea, anul acesta scena naşterii Mântuitorului, amplasată în mod tradiţional în faţa clădirii Primăriei, va putea fi admirată de orădeni în incinta fortificaţiei.

Plase, tuneluri şi fântâni de lumină...

În ceea ce priveşte iluminatul festiv, la nivelul întregului oraş acesta va fi asigurat pe toate căile de acces în municipiu, în parcuri, pe poduri, pe străzile Republicii, Matei Corvin, Dimitrie Cantemir, Calea Aradului, Calea Nufărului, pe Bulevardele Ştefan cel Mare, Dacia, şi Decebal, precum şi în zona magazinului Crişul şi a gării centrale.

Iluminatul de sărbători va cuprinde ghirlande, medalioane, figurine, plase, tuneluri şi fântâni de lumini cu becuri LED pentru un consum de energie cât mai scăzut.

Pornirea oficială a iluminatului festiv se va face vineri, 27 noiembrie, la ora 18, pe platoul din centrul Parcului 1 Decembrie, unde municipalitatea a plantat săptămâna aceasta un brad argintiu de şase metri care va fi împodobit de sărbători.