Târgul de Crăciun se deschide vineri seară, de la ora 18, cu pornirea iluminatului festiv de lângă bradul împodobit din Piaţa Unirii, moment la care sunt invitaţi toţi orădenii.

14 kilometri de ghirlande

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, luminile de sărbători se vor aprinde întâi în zona centrală a oraşului pornind din pieţele Unirii şi Ferdinand, precum şi din strada Republicii pentru ca apoi, în următoarele zile, să se extindă treptat pe toate bulevardele, podurile, pieţele şi parcurile din oraş.

"Oradea va fi împodobită şi în acest an cu 14 kilometri de ghirlande şi peste 300 medalioane şi figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea au diferite forme: de brăduţi, fulgi de nea, steluţe, reni, arcade luminoase", se menţionează în comunicat.

Concerte în aer liber

Aprinderea iluminatului festiv va fi urmată, de la ora 20, de concertul inaugural al Târgului de Crăciun susţinut, anul acesta, de trupa Jazzapella care combină ritmurile de jazz cu muzica pop.

Tot de la ora 20, sâmbătă, pe scena din Piaţa Unirii va evolua solista Nicoleta Nucă pentru ca duminică să aibă loc, de la aceeaşi oră, concertul susţinut de Harlem Gospel Choir din Statele Unite.

În pregătirea deschiderii Târgului de Crăciun, în Piaţa Unirii a fost montată o roată-carusel şi au fost amplasate căsuţele de lemn ale comercianţilor, respectiv studio-ul de sticlă al echipei Radio Zu, care va poposi la Oradea din 15 decembrie, în cadrul programului "Oraşul Faptelor Bune".