Prognoza meteorologilor pentru următoarele două săptămâni arată că vremea va fi mai caldă decât specificul acestei perioade, ajungându-se chiar și la temperaturi de 25 de grade.

În regiunea Crișana, din care face parte și județul Bihor, vremea va fi în încălzire până pe 2 aprilie, astfel că, în mare parte a perioadei 25 martie - 7 aprilie, „valorile termice se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei”.

„Între 26 și 28 martie și după data 3 aprilie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 16 - 20 de grade, iar în zilele cele mai calde (în special în 30 și 31 martie) se vor atinge valori diurne de 22 - 25 de grade”, arată Administrația Națională de Meteorologie.

Noaptea de 25 spre 26 martie va fi una rece, cu valori în jurul a 0 grade, și prin urmare se va produce local brumă. Apoi, „încălzirea semnificativă se va resimți și la valorile nocturne care vor fi de 5 - 9 grade”.

„Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și între 2 și 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice”, arată ANM.

Și la munte vremea se va încălzi treptat din data de 28 martie, astfel că - până pe 7 aprilie, se vor înregistra valori mult mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă din an, ziua în medie de 6 - 14 grade, chiar mai ridicate la altitudini de sub 1000 m, iar noaptea de 1 - 7 grade.

Vezi mai jos prognoza pe fiecare regiune în parte!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!