Sâmbătă, 6 februarie, între orele 8 şi 18 va avea loc o nouă ediţie a acţiunii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, „Marea debarasare".

Acţiunea este organizată de Ministerul Mediului împreună cu organizaţiile colective Environ, Ecotic, Recolamp, administraţiile publice locale şi cu sprijinul autorităţilor de mediu.

Orădenii vor putea depune deşeurile din locuinţe în punctele fixe de colectare situate în zona Spitalului Municipal „Doctor Gavril Curteanu" şi zona străzii Sovata, la podul de pontoane pentru cartierul Rogerius, în parcarea de la supermarket Penny din strada Oneştilor (cartierul Ioşia), zona ultimei staţii de tramvai (cartierul Nufărul) şi în vecinătatea Maternităţii (zona Calea Clujului).

Deşeurile de echipamente electrice şi electronice colectate în punctele fixe de colectare vor fi preluate de SC Bene Internaţional SRL Oradea.

Pentru cantităţi mari de DEEE, persoanele fizice sau juridice ori asociaţiile de locatari pot contacta direct societatea, la numerele de telefon: 0259.406.276, 0731.372.103 sau 0728.908.081. Firma asigură preluarea şi transportul gratuit pentru deşeurile de echipamente electrice şi electronice.