La cârma Muzeului Ţării Crişurilor a fost numit un nou manager, domnul Gabriel Moisa, şi este normal ca acesta să aducă un suflu nou instituţiei. Prin urmare, nu se limitează doar la exploatarea patrimoniului muzeal. Aşa că, sub înaltul său patronaj, a fost chemat să conferenţieze despre Titulescu un alt mare ministru de Externe şi apoi premier, domnul Adrian Năstase.

Prima dată am crezut că tema nu este despre Nicolae Titulescu, ci despre Micul Titulescu, cum cu duioşie îşi alinta Adrian Năstase creaţia politică, pe Victor Ponta. Sau poate că acum, în preajma Sfintelor Paşti, domnul Năstase să fi venit ca să-i numărăm ouăle, iar cei de la Muzeu să i le încondeieze? Pentru că despre Mătuşa Tamara sunt sigur că nu mai vrea să discute.

Nimeni nu contestă calităţile de intelectual subţire ale fostului premier. Dar nici nu putem să ne prefacem că nu ştim că, totodată, este personajul care a dus corupţia pe cele mai înalte culmi. Cred că domnul Năstase a ratat exemplar şansa de a rămâne în anonimat, acolo unde îi e locul după ruşinosul episod prin care a trecut ţara, fiind primul premier post-revoluţionar ajuns după gratii.

E păcat că cei de la Muzeu au epuizat lista cu personalităţi care merită ascultate şi care, spre deosebire de domnul Năstase, au şi o conduită morală ireproşabilă.

Eu îi propun domnului Moisa, în lumina direcţiei pe care văd că o ia muzeul, să-l invite la o prelegere şi pe domnul actor Dan Puric, cu tema: "De la neamul meu la Dumnezeu şi DeDeTeu". Sau, că tot bate răzbelul la uşă, pe ideologul lui Putin, Alexandr Dughin, care să ne povestească despre "Optimizarea deportării valahilor din gubernia România spre insula Sahalin".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!