Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza pentru următoarele două săptămâni, adică pentru perioada 2-15 octombrie.

Conform estimării pentru Crișana, regiune din care face parte și județul Bihor, deşi în primele zile din acest interval temperaturile pe timpul zilei precum şi în timpul nopţii vor scădea uşor, potrivit estimărilor meteorologilor, vremea se va menţine caldă în următoarea perioadă.

"Vremea va fi în încălzire până în data de 4 octombrie când media maximelor termice va fi de 24...25 de grade, iar a minimelor va atinge 10...11 grade. În următoarele trei zile, vremea se va răcori cu aproximativ 4 grade, apoi media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general, între 20 şi 25 de grade, în timp ce a minimelor între 6 şi 11 grade", au transmis specialiştii ANM.

După data de 11 octombrie, probabilitatea de ploaie va creşte în Crişana.

În ce priveşte zona montană, meteorologii au transmis că media temperaturilor maxime va avea variaţii între 11 şi 16 grade, iar cea a minimelor, între 2 şi 7 grade.

"Trecător va ploua, dar, în general, pe arii restrânse şi slab cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul zilei de 5 octombrie şi după data de 10 octombrie", se mai arată în prognoza ANM.

Prognoza ANM pe toate regiunile: 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!