Meteorologii au dat publicității luni o nouă estimare a valorilor termice și a precipitațiilor, pentru perioada 12-25 februarie.

În Crișana, regiune din care face parte și județul Bihor, vremea este deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade.

„Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, acestora urmând a se încadra între 7 și 10 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată, de la o medie de 7 grade în prima noapte (n.r. - luni spre marți), până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie”, se arată în informarea publicată de Administrația Națională de Meteorologie.

După ziua de miercuri, 14 februarie, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, după care, valorile ar putea deveni mai ridicate.

„Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie”, arată ANM.

La munte, luni, 12 februarie, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade.

Din 13 februarie și până în 25 februarie, și aici cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade. „Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie”, mai scriu meteorologii.

După 15 februarie, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul a -6 grade.

„Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză”, mai menționează ANM.

Vezi mai jos cum va fi vremea pe regiuni!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!