Ce minunat proverb: "Cine nu are bătrâni să-şi cumpere". Poate că acum ar trebui să-l transformăm în "Cine are bătrâni să-i astâmpere".

E destul de greu să-i dai sfaturi unui om în vârstă. Întotdeauna te va lua cu: "Ce, mă, tu mă înveţi pe mine? Mie îmi spui, care am trecut prin război şi comunism?". Sau mai bagă şi câte un fatalism specific neamului: "Apoi dacă aşa vrea Dumnezeu...".

Sunt foarte mirat că la noi încă nu s-a oprit circulaţia publicului, la fel ca în Franţa. Lumea mişună pe străzi, mijloacele de transport sunt pline de bătrâni care "se dau cu tramvaiul", în vreme ce comitetele de urgenţă şi grupul de comunicare strategică se luptă mai degrabă cu presa, nu cu molima.

La nivel local se dă o luptă ascunsă pentru a intra în vârful epidemiei cu o dotare cât mai bună. E o strategie care ne dă speranţe. În paralel, însă, nu trebuie să aşteptăm sfaturi şi ordine de la Bucureşti pentru a ne proteja de coronavirus. Primăria poate dispune ca OTL-ul să funcţioneze exclusiv în perioadele în care oamenii se deplasează la şi de la serviciu. Sau să nu-i lase pe călători să urce fără mască în mijloacele de transport.

Am închis Piaţa 100, dar lăsăm pieţele de alimente deschise pentru toţi plimbăreţii. Oameni buni şi dragi bătrâni, staţi în case pentru că voi sunteţi cei mai vulnerabili! Staţi câteva săptămâni în case, căci apoi veţi avea berechet timp să ieşiţi în stradă, la proteste, pentru că nu vor mai fi bani de pensii...