Judecătoria Oradea a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui tânăr de 25 ani din Ciumeghiu şi a unui bărbat de 26 ani din Aleşd, anchetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru tâlhărie calificată.

Cei doi sunt acuzaţi că, vinerea trecută, puţin după miezul nopţii, au jefuit un orădean de 32 ani, "agăţat" dintr-un bar de o amică de-a lor, prostituată, cu promisiunea unei partide de sex.

Femeia şi-a condus victima în spatele fostului cinematograf Crişana de pe strada Republicii, unde bărbatul a fost luat în primire de cei doi tâlhari, Varga Vilian şi Roştaş Argentin, care l-au bătut şi l-au lăsat fără telefoanele mobile, tabletă şi bani, valoarea pagubei ridicându-se la aproximativ 9000 lei.

Tâlharii au fost prinşi în timp record de poliţişti. "Poliţiştii au fost sesizaţi, vineri, în jurul orei 1 noaptea. Un echipaj format din poliţişti ai Biroului de Ordine Publică Oradea şi colegi de-ai lor de la Transporturi Feroviare Oradea i-au identificat şi prins pe suspecţi în decurs de câteva minute, pe aceeaşi stradă, iar bunurile sustrase au fost recuperate", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, vineri, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 14 ianuarie, au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

"Magistraţii Judecătoriei Oradea au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.