Vineri e Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iar la Tribunalul Bihor, persoanele interesate de modul de funcţionare a instanţei au acces nelimitat în intervalul orar 9 şi 14.

"Este un eveniment simbolic menit să reamintească faptul că justiţia este în primul rând un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Cristian Monenci.

Celebrată în fiecare an pe parcursul ultimei săptămâni a lunii octombrie în statele europene care doresc să participe la acest eveniment, Ziua Europeană a Justiţiei Civile reprezintă astfel o oportunitate, pentru sistemele judiciare, de a-şi face cunoscută activitatea.

"Publicul poate vizita sediul instanţei şi poate urmări anumite proceduri judiciare", a mai explicat Monenci arătând că cei mai curioşi de funcţionarea instanţei sunt copiii, mai multe grupuri de elevi din şcolile orădene anunţându-şi deja intenţia să viziteze instituţia.

"Adresăm tuturor persoanelor interesate de modul de funcţionare a justiţiei invitaţia de a vizita sediul Tribunalului Bihor, accesul fiind asigurat în mod nelimitat în intervalul orar 9-14", a mai spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului.