Judecătoria Oradea a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat de 43 ani din localitatea Şoimi, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru tentativă de viol.

Scene de coşmar

Petru Hera Cristea (foto) e acuzat că, în duminica Paştelui, în jurul orei 5 dimineaţa, a urmărit o tânără de 24 ani pe Podul Intelectualilor, din Oradea. Profitând că în zonă nu era nimeni, individul a lovit-o puternic pe fată cu pumnul în faţă, încercând să o violeze pe pod, dar pentru că victima se zbătea,  a lovit-o din nou şi a încercat să o tragă pe malul Crişului. Tânăra a reuşit să scape doar pentru că în zonă a apărut un trecător, iar agresorul a fugit.  

Agresorul a fost prins două ore mai târziu, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din centrul oraşului. Deşi rănită şi în stare de şoc, victima a căutat o patrulă de poliţie, iar agenţii, cu ajutorul colegilor din dispeceratul Poliţiei Municipiului, i-au aflat atât semnalmentele, cât şi modul în care a acţionat.

Imagini salvatoare

Imaginile au surprins cum bărbatul şi-a lovit victima în plină figură şi s-a urcat pe ea, încercând să o violeze, dar şi cum tânăra s-a ridicat şi s-a ţinut de balustradă, opunându-se, în timp ce agresorul o trăgea de păr şi o târa spre capătul podului, pe Aleea Emanuil Gojdu, unde a lovit-o cu pumnii, vrând să o ducă pe malul Crişului. După mai multe îmbrânceli, agresorul i-a dat drumul şi a fugit de la locul faptei, pentru că se apropia o persoană.

Tot din imaginile surprinse pe camere, poliţiştii au aflat că individul se afla în Parcul 1 Decembrie. O echipă a pornit într-acolo, ţinând constant legătura cu colegii din Dispecerat. Când i-a văzut pe poliţişti, individul a luat-o la goană spre malul Crişului, fiind însă din nou reperat pe camere, în timp ce se îndrepta spre Parcul Brătianu, unde a şi fost prins de poliţişti.

În aceeaşi zi, individul a fost prezentat la Judecătoria Oradea, unde a fost arestat pentru 30 de zile.

Hera nu este la prima faptă. Bărbatul are multiple condamnări pentru furturi, trei pentru viol  şi două pentru tentative de viol. Ultima, în 2010, când a încasat 5 ani de închisoare după ce a încercat să siluiască o orădeancă de 22 de ani, pe podul CFR dintre cartierul Dragoş Vodă şi strada Făcliei, individul fiind surprins atunci de doi adolescenţi care au salvat-o pe victimă şi l-au prins pe obsedat.

Citiţi întreaga poveste prezentată de BIHOREANUL în articolul: "Obsedat sexual prins în flagrant"