Consiliul Local Oradea are un nou membru. La doar o lună şi jumătate înaintea alegerilor locale, democrat liberalul Viorica Iovan a depus jurământul de consilier în deschiderea şedinţei de joi a deliberativului local. Iovan, de profesie jurist, a preluat locul vacantat în urma demisiei din PDL a fostului consilier local Vasile Petruţ şi va avea cel mai scurt mandat de ales local, acesta urmând să se deruleze de-a lungul lunii mai.

De altfel, în încheierea şedinţei de joi, primarul Ilie Bolojan le-a şi mulţumit aleşilor pentru activitatea depusă în ultimii patru ani şi i-a înştiinţat că, dat fiind începerea campaniei electorale, şedinţele Consiliului Local se vor rări. "Dacă nu vor apărea probleme extraordinare va avea o singură şedinţă la sfârşitul lunii mai. Oricum, nu vor mai exista proiecte de hotărâri care să angajaze municipiul pe viitor, ci doar materiale care trebuie promovate pentru buna desfăşurare a proiectelor începute", a declarat primarul.

Bolojan a mai spus că după finalizarea perioadei de depunere a candidatorilor va iniţia o întâlnire comună a tuturor grupurilor politice locale pentru a conveni principiile unei campanii electorale civilizate.

Printre prevederile acordului se va număra interzicerea afişării materialelor electorale pe stâlpii de iluminat precum şi împărţirea locurilor de afişaj astfel încât partidele să nu îşi lipească unele peste altele afişele candidaţilor.