De o săptămână, toate cabanele şi pensiunile din Vârtop racordate la reţeaua de apă construită de Primăria Nucet au rămas cu robinetele goale, după ce autorităţile locale au sistat furnizarea din cauza problemelor grave depistate de Garda de Mediu la reţeaua de canalizare.

Măsura afectează prea puţini proprietari, deoarece dintre cele 129 de persoane fizice şi 39 de persoane juridice care deţin construcţii în localitate, doar 44 au contracte cu firma de apă-canal a Primăriei.

Majoritatea cabanelor şi pensiunilor şi-au făcut propriile captări de apă din izvoare, cel mai probabil ilegal, aşa că nu au nevoie de apa de la reţea.

Bihorel a aflat că printre cei care nu au contracte se numără şi câteva VIP-uri, cum ar fi fostul senator PNL şi preşedinte de Consiliu Judeţean Cornel Popa, care are o vilă în Vârtop, fără contract pentru apă ori canalizare.

Mai mult ca sigur, nu pentru că se spală la găleată, ci pentru că îşi trage apa din vreun izvor.

În aceeaşi situaţie se află şi fostul director al Electrica, Nicolae Coroiu, a cărui pensiune, Panoramic, n-a fost racordată niciodată la reţea, dar care zilele trecute s-ar fi dus să încheie, totuşi, un contract.

Ce-i drept, e obişnuit cu furturile, recent descoperindu-se că pensiunea cu 10 camere şi restaurant a "şutit" ani la rând curent electric.

Obişnuinţa e a doua natură...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!