Conducerea Administraţiei Domeniului Public, instituţia care gestionează adăpostul de câini fără stăpân preluat de la SOS Dogs, a precizat luni, printr-un comunicat de presă, că animalul fotografiat sâmbătă de un voluntar cu intestinele pe afară, în urma unei operaţii de sterilizare care s-a desfăcut, a fost cusut din nou de medicul adăpostului şi se află în afara oricărui pericol.

Fotografia în cauză a ajuns pe Facebook şi a stârnit revoltă generală la adresa municipalităţii orădene, fiind distribuită de sute de persoane. Reacţiile au fost cu atât mai vehemente cu cât din poză reieşea că animalul fusese lăsat aşa chiar de medicul veterinar care l-a sterilizat. "Aici, la noi în ţara asta se poate vorbi şi se pot întâmpla de toate. Doctorul ăla ar trebui chinuit aşa cum face cu bietele animale. Animalele simt la fel durerea cum o simţim noi şi sunt suflete. Nu pot să cred câtă cruzime poate exista pe pământ", spunea Brigitta G. "Groaznic!!! Strigător la cer! Un medic veterinar ar trebui să iubească şi să respecte animalele, deci dânsul nu se poate numi nici om nici medic. Să-i fie ruşine! Domnule Bolojan, suneţi mulţumit de imagine?", a întrebat la rândul ei Ildiko B.

De celaltă parte, directorul ADP, Liviu Andrica, a explicat că animalul a fost sterilizat în cursul săptămânii trecute şi, după două zile de recuperare, a fost depus în ţarc, unde i s-a desfăcut operaţia din motive necunoscute.

"Căţelul a fost sterilizat, cusut şi ţinut în izolator două zile, după care a fost depus în ţarc cu ceilalţi câini. În cursul zilei de sâmbâtă o doamnă a reclamat medicului veterinar că animalului i s-a desfăcut operaţia. Probabil s-a frecat de gard, s-a jucat cu alţi câini sau a tras singur de aţele cu care era cusut. Câinele a fost cusut din nou, dezinfectat, şi se află în afara oricărui pericol", a spus Liviu Andrica.

Şeful ADP a mai declarat că în prezent câinele este ţinut la izolator (recuperator) pentru a-şi reveni după trauma suferită, iar zilele următoare va reveni în ţarc. Andrica a promis că va lua măsuri pentru ca astfel de accidente să nu se mai repete.

Conducerea ADP a transmis presei şi fotografii cu câinele aflat la recuperare.