Judeţul Bihor are în continuare un reprezentant la vârful Federaţiei Române de Atletism. Reputatul antrenor Virgil Preda a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al FRA.

Alegerile Federaţiei Române de Atletism au avut loc în weekend în Bucureşti, iar profesorul Virgil Preda a primit 115 voturi din totalul celor 241 de alegători.

Virgil Preda face parte din panoplia tehnicienilor cu nume din judeţul Bihor şi este considerat întemeietorul şcolii orădene de sărituri.

El se află acum la al doilea mandat.

"Alegerea mea este o dovadă a modului în care este apreciată pe plan naţional munca pe care o depun de 43 de ani pentru atletismul orădean şi cel românesc. Eu nu mi-am făcut niciun fel de campanie, nu am rugat pe nimeni să mă voteze. Iar faptul că am primit 115 voturi arată că munca noastră, a mea şi a soţiei mele (n.r. Mariana Preda) constituie un model de urmat pentru antrenorii din ţară. Am avut două mandate ca membru al Consiliului Federal, iar acum sunt la al doilea ca vicepreşedinte. Am primit cu şapte voturi în plus faţă de acum patru ani. Suntem patru vicepreşedinţi. Suntem ca un fel de «sfat al înţelepţilor». Sper să se ţină seama de opiniile şi recomandările noastre, fapt care nu s-a întâmplat, din păcate, în mandatul precedent", a declarat Virgil Preda, marți, la întoarcerea din Capitală.

Printre planurile pe care şi le-a făcut pentru următorii patru ani de mandat în calitate de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, Virgil Preda susţine că intenţionează să implementeze realizările pe care le-a avut la Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor la nivelul federaţiei.

"Un prim obiectiv pentru noua conducere trebuie să fie atragerea de fonduri extrabugetare, în folosul atletismului românesc. Un alt obiectiv este valorificarea superioară a puţinilor copii talentaţi pe care îi avem la antrenamente. Trebuie să ne gândim la dezvoltarea bazei materiale a atletismului nostru şi nu în ultimul rând, să lăsăm la o parte dezbinarea care există între antrenori, conducători şi oamenii din aceste domeniu. Toţi colegii trebuie să fim uniţi şi să avem acelaşi ţel, revigorarea atletismului românesc", a mai spus el. 

Virgil Preda, care se ocupă în continuare de pregătirea tinerilor atleţi din Bihor, alături de soţia sa Mariana, are încredere în generaţia actuală de sportivi pe care o are la dispoziţie, despre care crede că va realiza "performanţe mulţi ani de acum încolo".