Clujul este cu mai multe clase peste noi şi pentru că politicienii de acolo, indiferent de culoare, au fost uniţi atunci când a fost vorba de interesele judeţului. La noi, a fost râcă între primarul Oradiei şi preşedintele CJ, chiar şi dacă au fost din acelaşi partid.

După cum arată socotelile acum - e drept, cele de acasă, nu cele din târg -, prin desemnarea lui Mircea Mălan drept candidat la CJ, practic Bolojan pune mâna pe tot judeţul. E visul lui, să lucreze şi Consiliul Judeţean după planurile sale, ba dacă se poate, ca bonus, să aibă şi un prefect care să nu-l încurce.

Şi e de făcut ordine în haosul de la judeţ. În mod normal, Teatrul şi Filarmonica ar trebui să treacă în răspunderea Primăriei, Aeroportul ar trebui să fie exploatat în comun, iar în noile parcuri industriale ar trebui făcut parte şi CJ. În schimb, Compania de Apă ar trebui să devină operator judeţean şi să fie coordonată exclusiv de CJ, cum se întâmplă peste tot în ţară. Este anormal ca această instituţie, totuşi, importantă, să nu aibă nicio sursă serioasă de venit.

Sunt convins că, dacă echipa galbenă va câştiga bătălia din iunie, strategia judeţului se va schimba radical. Nu cred că drumul Şuştiu-Moneasa va fi prima lucrare atacată şi nici că Muzeul se va muta foarte repede la Garnizoană. N-ar fi exclus ca odată câştigat procesul privind retrocedarea, Policlinica Mare să devină o nouă variantă pentru Muzeu, iar CJ să-şi piardă renumele de staţiune balneară în favoarea Băilor Felix.