Reprezentanții Guvernului Austriei au anunțat luni că șoferii care vor fi prinși că depășesc cu mult viteza legală de circulație vor rămâne fără autoturisme, acestea fiindu-le ridicate pentru o perioadă de două săptămâni sau chiar confiscate și vândute.

Potrivit Reuters, citat de Hotnews.ro, coaliția de guvernare de la Viena formată din conservatori și „verzi” a anunțat că dorește modificarea legislației în vigoare pentru ca aceasta să fie mai apropiată de cea din țări vecine ca Germania și Elveția.

Autoritățile locale din diferite zone ale Austriei se plâng că nu reușesc să pună capăt curselor ilegale de mașini din municipiile lor, dar nici să-i oprească pe unii teribiliști care șofează cu mare viteză.

„La vitezele despre care vorbim nimeni nu este pe deplin în control asupra vehiculului său. Mașina devine o armă ce nu poate fi controlată și un pericol la adresa unor oameni nevinovați”, a declarat luni ministrul austriac al Transporturilor Leonore Gewessler, conform Hotnews.ro. 

Membră a Partidului Verde austriac, Leonore Gewessler a precizat că orice șofer care va fi prins conducând la o viteză de 60 km/h peste limita legală în orașe, sau cu 70 km/h în alte locuri, va avea mașina confiscată timp de două săptămâni. Ea a mai precizat că, în cazul unor abateri repetate sau dacă viteza va fi cu peste 80 km/h în localități, respectiv 90 km/h în afara lor, mai mare decât limita legală, mașina va fi confiscată definitiv și vândută la licitație de către autorități.

„Cel care nu mai are o mașină nu mai poate conduce cu viteză. Exact din acest motiv măsura are atât de mult succes în alte țări, fiindcă lovește acolo unde doare și protejează populația generală”, a adăugat Gewessler.

În 2021, în Austria s-au aprobat legi care au prelungit perioada pentru care șoferii își pierd carnetul dacă sunt prinși depășind viteza maximă legală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!