Clubul Sportiv Voinţa Oradea şi-a întocmit clasamentul de final de an cu cei mai buni sportivi.

Pe primul loc s-a situat Vlad Marian, care a devenit, astfel, cel mai bun sportiv al anului 2017 de la CS Voinţa. Acesta a devansat-o pe Giana Cormoş, cea care în 2016 a cucerit acest titlu, în timp ce pe locul III s-a situat acum  Ionuţ Urda, cel care anul trecut a ocupat locul II. Din primii zece tenismeni ai clubului, majoritatea sunt sportivi legitimaţi din comunele Vadu Crişului şi Şuncuiuş.

Este de apreciat însă ascensiunea lui Vlad Marian, cel care în 2016 a fost al patrulea sportiv al clubului ca valoare.

Bază sportivă vs. Parcare

Într-un comunicat de presă, directorul clubului CS Voinţa, Mircea Drăgoi, a caracterizat anul 2017 folosind un citat din Titu Maiorescu: "Când gura este mică, piciorul mic, Maria mică, Ioniţă mic, garoafa mică, atunci e mic şi poetul, mică şi literatura şi toate se află în decadenţă".

Decadenţa la care face Drăgoi referire are legătură cu faptul că, la începutul acestui an, Primăria Oradea a evacuat Clubul Voinţa de pe baza sportivă cu acelaşi nume, de pe strada Simion Bărnuţiu. Aici, municipalitatea vrea să ridice o parcare supraetajată, ceea ce pe preşedintele clubului sportiv îl nemulţumeşte.

"Citatul din Maiorescu îţi poate veni în minte când citeşti despre proiectul de parcare supraetajată de la baza sportivă "Voinţa" şi anume la locul unde scrie că numărul terenurilor de tenis se va reduce la jumătate pentru a lăsa loc unui bloc de beton de două etaje care va înghiţi câteva sute de maşini şi care se va afla lângă trei clădiri de patrimoniu din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea: Mănăstirea Praemostratense "Maica Îndurerată", Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" şi Palatul Poştelor. Ce vom zice dar, parafrazându-l pe Maiorescu: Când bazele sportive devin tot mai mici, parcările tot mai mari, mic este sportul, neglijată este şi sănătatea şi toate cele bune pentru trup şi suflet se află în decadenţă. Sau despre nişte edili care, din birourile lor, cu o trăsătură de condei, "rad" cinci terenuri de tenis fără să bănuiască eforturile cu care au fost amenajate şi hotărăsc ca cele câteva mii de elevi să respire gazele de eşapament de la câteva sute de maşini?", a mai transmis Drăgoi.


Clasamentul primilor zece tenismeni ai CS Voinţa Oradea pentru anul 2017:

1. Marian Vlad

2. Cormoş Giana

3. Urda Ionuţ

4. Bulzan Teodor Mihail

5. Baciu Diana

6. Juhas Kopany

7. Bodea Celia Aida

8. Lazăr Alexandra

9. Lăzău Diana

10. Erdei Miruna