Un orădean în vârstă de 49 ani a fost arestat preventiv, marţi, pentru furt calificat după ce, în decurs de trei săptămâni, a furat 12 pubele de gunoi din faţa unor case sau societăţi comerciale din centrul oraşului, prejudiciul cauzat de bărbat ridicându-se la 1.500 lei.

Marius Vlaica a comis faptele în primăvara acestui an, în perioada 22 aprilie - 13 mai, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, furând pubele cu capacitatea de 120 și 240 de litri, lăsate nesupravegheate în fața unor case sau societăți comerciale din zona centrală a municipiului.

Marţi, individul a fost prezentat în faţa procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Vlaica e recidivist, în ultimul deceniu încasând cel puţin 4 condamnări pentru furtul a zeci de tomberoane. Bărbatul a fost eliberat condiţionat pe 9 aprilie, în acest an, după ce a executat o parte din pedeapsa de 3 ani, 4 luni şi 276 zile închisoare cu care s-a ales în 2017, tot pentru furturi de pubele.

Acum, cercetările în noile cazuri de furt sunt efectuate de poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalității contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului orădean.