Vloggerul Alexandru Bălan, pe numele de scenă "Colo", care a susţinut, într-un clip, că minorele care se îmbracă provocator ar merita violate, a fost reţinut marţi seară de poliţiştii de la Secţia 9 din Capitală, după audieri de câteva ore.

El este acuzat de instigare la violenţă asupra minorilor, după cum scrie Digi24.ro.

Ancheta în ce-l priveşte a început săptămâna trecută, după ce în spaţiul public a apărut o filmare mai veche a acestuia, în care a povestit, cu un limbaj extrem de violent şi obscen o experienţă personală pe care ar fi avut-o cu o fată de 16 ani.

În vlog, Bălan arată că sunt adolescente care ar merita "să-i dai cu palme, s-o ţii cu capul de pereţi, să-i pui aşa piciorul pe faţă", stârnind revoltă. De altfel, unele branduri care au colaborat cu el pe partea de publicitate şi-au retras înţelegerile.

Bălan şi-a cerut scuze ulterior, susţinând că regretă situaţia, spunând că că afirmaţiile în care a descris cu lux de amănunte cum ar viola fetele minore care se îmbracă "prea sumar" au fost de fapt "o glumă extrem de proastă", cerându-şi scuze pentru că... a "deranjat".

Deşi susţine că respectă toate femeile şi că nu a avut ca scop niciodată să jignească pe nimeni, "oficial sau neoficial", anul trecut, Alexandru Bălan publica un alt video în 2019 în care înjura şi povestestea cum a lovit "o blondă de la Untold" pentru că i-ar fi furat locul în faţa scenei. Într-un alt video, tot din 2019, Colo povesteşte cum a avut o iubită "psihopată" şi povesteşte "prin ce a trecut".

"Colo" este unul dintre cei mai urmăriţi din online-ul românesc, având peste 850.000 de abonaţi, majoritatea adolescenţi cu vârste sub 18 ani.

UPDATE:

Vloggerul Colo a fost eliberat miercuri și plasat sub control judiciar. În această perioadă, el nu are voie să publice conținut pe nicio rețea socială.