Într-o postare pe Instagram, cu referire la scandalul curselor de maşini "pigmentate" cu împuşcături, la care a participat împreună cu Victoraş Micula, aflat acum şi în atenţia Poliţiei, vloggerul Virgil Halacu, alias GajuKYD, afirmă că a fost "o seară unică" pentru el, negând că ar fi fost folosite arme cu muniţie reală.

"Abureală şi vrăjeală"

"Nu am vrut să facem spectacol, arma este air soft, sunetele au fost făcute de GTi, care în realitate sună mai tare decât ar suna un pistol, mai ales în aşa hală (proprietatea personală)", scrie GajuKYD, lăsând astfel să se înţeleagă că totul a fost o joacă menită să simuleze o acţiune reală, doar pentru a fi filmată.

Halacu a confirmat că, în urma escapadei, autorităţile au declanşat o anchetă, iar Victor Micula "a dus jucăria şi a lăsat-o la ei", jucăria fiind puşca tip airsoft cu care tinerii au tras atât într-o hală, cât şi pe un pod rutier din oraş.

Vloggerul - care are un atelier de tuning auto şi este prezentat pe internet ca fiind un tânăr de 26 de ani cu o avere de 200.000 euro şi 4 maşini - îi asigură pe urmăritorii săi că el nu este cercetat pentru vreo faptă. "Doar am filmat şi acum nu ştiu dacă să mai continui să fac vlogging. Dar pentru mine a fost o seară unică cu două Ferrari, iar pentru ei content de TV, aburit şi vrăjit, restul e regie şi exagerare", a încheiat GajuKYD postarea, care a strâns peste 10.000 de aprecieri dar şi sute de comentarii prin care urmăritorii vloggerului îi iau apărarea, minimalizând ceea ce au făcut.

"Pasionaţii auto sunt alături de voi", i-a transmis unul dintre ei, altul spune că "e tipic în România să facă din ţânţar armăsar", mai mulţi dau vina pe ziariştii care au făcut publică povestea pe motiv că "nu au ce ştiri să facă" şi "No stres boys, oricum îs dobitoci toţi ăştia care fac cancan din orice video postare şi documente etc.".

"Urmărirea penală este nepublică"

Postarea confirmă, de altfel, informaţia parvenită BIHOREANULUI pe surse, şi anume că, luni seară, Victoraş Micula s-ar fi prezentat la sediul Poliţiei Bihor, unde a predat arma, care este una de airsoft, ce poate fi deţinută fără autorizaţie, de la vârsta de 16 ani, dar nu poate fi folosită în public. O zi mai târziu, poliţiştii au descins în percheziţii la Micula, pentru a verifica dacă nu are şi alte arme.

Solicitaţi de BIHOREANUL să comunice stadiul cercetărilor în dosarul penal deschis pe marginea cazului, dacă s-au identificat toate persoanele participante şi dacă s-a început urmărirea penală faţă de vreuna, atât reprezentanţii Poliţiei Bihor cât şi cei ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au refuzat să răspundă.

"Cererea dumneavoastră a fost respinsă având în vedere că urmărirea penală este nepublică şi nu a fost finalizată", se arată în răspunsul transmis, miercuri, de prim-procurorul Parchetului Oradea, Diana Cristina Cuciula.