Echipa de volei feminin CSU Oradea va disputa în acest weekend primul joc de pe teren propriu din noul sezon competiţional al Diviziei A2.

În cadrul seriei de vest, formaţia bihoreană va primi replica celor de la CSM Corona Braşov, într-o confruntare programată sâmbătă, cu începere de la ora 11, la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea.

Chiar dacă jocul contează pentru etapa a III-a din sezonul regulat, cele două formaţii au susţinut până acum o singură partidă.

CSU Oradea va aborda această dispută după ce a obţinut o victorie categorică pe terenul celor de la CSM Sighetu Marmaţiei, în vreme ce gruparea de sub Tâmpa vine la Oradea după o înfrângere suferită în propriul fief, scor 0-3, cu Medicina Tg. Mureş.

O abonată a turneelor finale, echipa studentelor orădene pregătită de antrenorii Mariana şi Paul Szabo Alexi ţinteşte şi în acest an prezenţa în fazele superioare ale competiţiei.

Astfel, CSU Oradea va merge pe mâna omogenităţii, în care va încerca să îmbine în continuare experienţa cu tinereţea. Noutăţile din lotul orădean sunt două jucătoare de mare perspectivă, Ilinca Ştirbu, venită de la CSM Focşani, şi Alexandra Keresztesi, transferată de la CSŞ Sighet. În schimb, formaţia orădeană a pierdut pentru acest sezon una dintre jucătoarele cu experienţă, Maria Radu-Fîcă.

"Va fi un sezon interesant, cu echipe extrem de bune, Medicina Tg. Mureş sau CSU Poli Timişoara anunţându-se adversare pe măsură. Dar, noi vom încerca să rămânem conectaţi şi în acest an la rezultatele care ne-au adus an de an în lupta pentru fazele superioare ale competiţiei", a declarat antrenoarea Mariana Szabo-Alexi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!