CSU Cluj-Napoca și CSU Oradea sunt echipele care au reușit să se califice, la braț, la turneul final de promovare în Divizia A1 de volei feminin.

Găzduit în weekend, la Sala Polivalentă a Universității din Oradea, turneul semifinal al Diviziei A2, Zona de Vest, a fost clar dominat de cele două combatante, care s-au duelat pentru acest deziderat cu CSU Medicina Tg. Mureș și CSU Politehnica Timișoara.

Prima zi a confruntărilor a coincis, vineri, cu victorii scontate ale favoritelor. În deschiderea turneului, CSU Cluj-Napoca a trecut cu 3-0 de CSU Medicina Tg. Mureș (pe seturi: 25-21, 25-18 şi 25-21), în vreme ce Oradea s-a impus cu scor identic în fața celor de la CSU Politehnica Timișoara, pe seturi cu: 25-18, 25-20 și 25-23.

Runda a doua nu a adus nicio surpriză, sâmbătă. CSU Cluj a câștigat fără probleme cu Timișoara, 3-0. Hotărâte să obțină o nouă calificare la turneul final de promovare, orădencele, conduse de pe margine de Mariana Szabo-Alexi, nu i-au dat nicio speranță formației din Tg. Mureș, pe care au învins-o în minimum de seturi, cu 3-0 (25-19; 25-13; 25-20).

Duminică, în ultima rundă a turneului semifinal, s-a jucat doar pentru palmares. În duelul echipelor de pe locurile 3-4, CSU Timișoara a avut câștig de cauză în fața rivalei CSU Tg. Mureș, cu scorul de 3-0. Apoi, în cel mai așteptat meci al zilei, cel al echipelor neînvinse în acest turneu, CSU Oradea și CSU Cluj-Napoca au asigurat spectacolul sportiv în disputa pentru primele două locuri. După un meci de mare luptă, clujencele s-au impus cu scorul de 3-1.  

Echipa orădeană a fost alcătuită din: Alexandra Breban, Emese Gagyi, Rossana Nistor-Popovici, Roxana Haidu, Anca Pașca, Nora Nagy, Giulia Blaj, Nicola Lăscuț, Iuliana Fîcă – cpt, Mădălina Pura, Alexandra Keresztesi și Daria Szabo-Alexi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!