Echipa de volei feminin CSU Oradea a încheiat prima fază a campionatului Diviziei A2, Seria Vest, pe locul al doilea, după ce a avut o evoluție foarte bună în sezonul regulat, în care a obținut 11 victorii, după 14 partide disputate.

Universitarele orădene au câștigat și în ultima etapă a sezonului regulat, după ce s-au impus în deplasare, cu scorul de 3-0, pe terenul formației CS Volei Deva. Partida a fost dominată de echipa bihoreană, care a avut în față o mai tânără parteneră de întrecere,

situată pe locul 7. Astfel, a fost și un prilej pentru antrenoarea Mariana Szabo-Alexi să odihnească o parte din titulare și să dea posibilitatea să joace și studentelor care au evoluat mai puțin, precum și talentatelor junioare de la LPS Bihorul Oradea și ACS Viitorul Borș, care evoluează cu dublă legitimare la CSU Oradea.

„Acestea au demonstrat că își merită locul în echipă și nu le-au dat nicio șansă adversarelor, meciul fiind câștigat în minim de seturi”, după cum a declarat și Paul Alexi - Szabo, managerul echipei bihorene.

De menționat revenirea după accidentare a ridicătoarei Roxana Haidu, care este kinetoterapeut, „un exemplu de perseverență și dăruire pentru mai tinerele colege, pe care a reușit să le impulsioneze și să le determine să-și depășească limitele pentru a avea o evoluție pozitivă”, după cum a mai menționat Paul Alexi-Szabo.


CS Volei Deva - CSU Oradea 0-3 (18-25,15-25,9-25)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu Fîcă Maria, Pașca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Maxim Andreea, Maran Andreea, Breban Alexandra, Pura Mădălina, Chiș Flavia, Rizea Antonia și Bikfalvi Alexandra (libero).

Antrenor: lector univ. dr. Szabo-Alexi Mariana.


Celelalte rezultate ale ultimei etape:

Politehnica Timișoara - FC Argeș Pitești 2-3

SCM U Craiova – CSM Sibiu 3-0

Transilvania Brașov – Medicina Targu Mures (retrasă din campionat) 3-0


Clasament:

1. FC Argeș Pitești

2. CSU Oradea

3. Transilvania Brașov

4. Politehnica Timișoara

5. CSM Sibiu

6. SCM U Craiova

7. Volei Club Deva

8. CSU Medicina Târgu Mureș

Faza a doua a campionatului va începe peste două săptămâni, când echipele vor disputa jocuri tur-retur, iar dacă va fi cazul întalnirea decisivă se va juca pe terenul echipei mai bine clasate. Astfel, CSU Oradea va întâlni tot echipa din Deva, clasata pe locul 7, primul joc urmând a se desfașura în data de 3 martie, la Oradea.

După cum anunță conducerea echipei, CSU Oradea va profita de săptămâna liberă și va răspunde invitației de a participa la un turneu amical internațional, în vederea pregătirii play-off-ului. Turneul se va desfășura la Lugoj, în perioada 24-25 februarie.