Oradea va găzdui, în premieră, un turneu de volei pe nisip în zona centrală a oraşului. Este vorba despre "Oradea Beach Volleyball Tournament", competiţie acreditată internaţional care se va desfăşura în perioada 10-13 august, în Piaţa Regele Ferdinand, în faţa Teatrului de Stat.

Timp de patru zile, în centrul oraşului, pasionaţii de volei vor găsi o mică plajă amenajată special pentru ei.

După cum transmit organizatorii, turneul se adresează jucătorilor profesionişti, iar înscrierile au fost finalizate deja. Pe tabloul competiţional vor putea participa 16 echipe la feminin şi 20 de echipe la masculin.

Potrivit organizatorilor, Oradea Beachvolley Tournament promite momente spectaculoase pe terenul de joc şi o atmosferă incendiară în tribune. Astfel, pasionaţii acestui sport şi suporterii îşi vor putea demonstra sprijinul şi entuziasmul din tribune, în timp ce urmăresc jocurile pline de forţă, tehnică şi pasiune.

"Este onoarea noastră să le facem o astfel de bucurie orădenilor, ca după 10 ani de când aici nu a mai fost organizat un astfel de turneu, să putem să aducem în Piaţa Regele Ferdinand, în premieră, un teren de volei pe nisip. Şi nu orice teren, ci unul omologat de Federaţia Internaţională de Volei, conceput la cele mai înalte standarde. Pe astfel de terenuri se desfăşoară campionatele mondiale. Vă aşteptăm, aşadar, să ne bucurăm împreună de reîntoarcerea acestui sport în Oradea, cu un turneu care, vă promitem, va merita din plin fiecare rând de aplauze!", precizează organizatorii într-un comunicat.

În total, turneul va avea premii în valoare de 4.000 de euro.

Programul complet al turneului şi echipele participante vor fi anunţate în curând pe pagina de Facebook a evenimentului.

Oradea Beachvolley Tournament este un turneu de volei pe nisip, organizat de AVO Academia de Volei Oradea şi EcoSport, în co-organizare cu Prima Residence şi în parteneriat cu Visit Oradea, sub egida Federaţiei Române de Volei. Evenimentul este acreditat de Confederaţia Europeană de Volei şi Federaţia Internaţională de Volei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!