Echipa orădeană de volei feminin CSU a fost învinsă pe teren propriu, în ultima etapă a sezonului regulat din campionatul Divizei A2, Seria Vest, etapă care s-a desfăşurat în weekend. Elevele antrenoarei Mariana Szabo Alexi au cedat cu scorul de 1-3 în faţa celor de la Agroland Timişoara, una dintre favoritele seriei. Pe seturi s-a consemnat în acest meci: 25-18, 21-25, 21-25 şi 22-25.

În faţa unei echipe care are în componenţă jucătoare care au activat la nivelul primului eşalon şi care sunt plătite cu salarii de peste o mie de euro, orădencele au arătat că ştiu juca volei mai cu seamă în primul set, pe care, de altfel l-au şi câştigat. În această primă secvenţă a existat echilibru doar până la scorul de 5-5, după care gazdele au fost cele care au impus ritmul. Astfel, s-a ajuns la scorul de 13-8 pentru CSU, moment în care oaspetele, fără a avea un antrenor pe bancă, au solicitat timp de odihnă. Pauza a avut efectul dorit astfel că Agroland a făcut patru puncte consecutive. Reacţia imediată a Marianei Szabo Alexi, care la rândul ei a solicitat timp de odihnă, a avut efectul scontat, iar studentele din Oradea şi-au mărit constat avantajul până la finalul setului, pe care şi l-au adjudecat cu 25-18.

Deşi setul al doilea a fost început bine de gazde, care conduceau cu 5-3 la un moment dat, calitatea şi talia superioară a adversarelor şi-au spus cuvântul, astfel că bănăţencele au egalat şi şi-au mărit constant avantajul care a ajuns la 6 puncte la un moment dat, scor 15-21. Au urmat apoi 5 puncte consecutive reuşite de CSU care s-a apropiat la doar o lungime, scor 20-21. Timişorencele şi-au revenit însă rapid şi s-au impus până la urmă cu 25-21.

Setul al treilea a fost cel mai echilibrat. Cu toate acestea, mai mereu, orădencele s-au aflat la conducere, ultima dată cu scorul de 19-18. Din nefericire, atunci când a fost mai important, pe final, experienţa şi-a spus cuvântul şi oaspetele şi-au adjudecat setul cu 25-21.

Ce a urmat în ultima secvenţă a fost nerecomandat cardiacilor. Voleibalistele din oraşul de pe Crişul Repde au avut un start perfect reuşind să se desprindă la 7 lungimi, scor 12-5, moment în care oaspetele au solicitat timp de odihnă. Acesta nu a avut niciun efect, orădencele reuşind să menţină distanţa şi chiar s-o mărească uşor, scor16-8. Când toţi cei prezenţi în tribune (inclusiv unul dintre arbitri) se aşteptau ca meciul să intre în set decisiv, a urmat o cădere inexplicabilă pentru CSU. Nu mai puţin de 7 puncte consecutive au izbutit oaspetele, scorul devenind 16-15. Totuşi gazdele au reuşit să se menţină în avantaj o perioadă (20-19) după care echipa, care probabil în sezonul viitor va activa pe prima scenă a voleiului românesc, a forţat şi şi-a adjudecat setul şi totodată meciul.

Astfel, CSU Oradea a terminat sezonul regulat pe locul al V-lea, iar sâmbătă urmează să dispute primul meci din faya play-off, în deplasare. Bihorencele vor înfrunta ocupanta locului al IV-lea, CSM Satu Mare sau CSU Poli Timişoara.

În faza play-off se va juca după sistemul "două din trei", urmând ca al doilea meci să aibă loc la Oradea, pe data de 20 februarie.


CSU Oradea: Iuliana Fîcă, Maria Fîcă, Roxana Haidu, Horvath Reka, Mădălina Pura, Nicoleta Ponorean, Camelia Ungur, Lavinia Gîrdan, Denisa Ienciu, Petra Dudaş. Antrenor: Mariana Szabo-Alexi.