Echipa orădeană de volei feminin CSU a cedat primul joc oficial din nou an, pe teren propriu, cu scorul de 1-3, în faţa celor de la Medicina Tg. Mureş, liderul clasamentului Seriei Vest din Divizia A2.

Meciul, care a contat pentru etapa a XI-a şi s-a desfăşurat în Sala Polivalentă a Universităţii, a consemnat pe seturi: 20-25, 12-25, 25-21 şi 19-25.

Astfel, la fel ca echipa de handbal feminin a clubului universitar, şi cea de volei a întâlnit pe teren propriu cea mai valoroasă formaţie din seria în care activează.

De precizat însă că la Târgu Mureş funcţionează un Centru Naţional de Excelenţă unde sunt selectate şi se pregătesc unele dintre cele mai bune voleibaliste ţării. Spre deosebire de orădence, care se antrenează doar o dată pe zi, la Târgu Mureş şedinţele de pregătire sunt şi dimineaţa şi după-amiaza. În aceste condiţii este lesne de înţeles că forţele din teren au fost disproporţionate. Cu toate acestea, elevele antrenoarei Mariana Szabo-Alexi au oferit o replică onorabilă mai valoroaselor sale adversare.

Primul set a stat sub semnul echilibrului până la scorul de 7-8 pentru oaspete. A fost momentul în care s-a solicitat un timp de odihnă, situaţie care a dat peste cap angrenajul gazdelor. La reluare, mureşencele au făcut 5 puncte consecutive desprinzându-se la 6 lungimi, avantaj care nu a mai putut fi recuperat de către gazde. Aşadar primul set s-a încheiat cu 20-25 pentru mureşence.

Setul al doilea a fost aproape fără istoric, "tratamentul" acordat de mediciniste orădencelor fiind unul sever care a condus spre un crunt 12-25. La 2-0 pentru oaspete şi cu o asemenea desfăşurare a setului secund, nimeni nu credea că partida nu se va termina în minimum de seturi. Poate şi pe fondul unei relaxări în tabăra oaspetelor, dar mai ales datorită prestaţiei excelente a gazdelor, CSU Oradea şi-a adjudecat setul al treilea după ce l-a condus practic în permanenţă. S-a mers "umăr la umăr" până la scorul de 3-3. Din acel moment şi până la final echipa de pe Crişul Repede s-a aflat la conducere. A făcut-o chiar şi la 6 puncte (11-5), pentru ca pe final să aibă ceva emoţii, oaspetele apropiindu-se la doar o lungime (22-21). Totuşi, datorită în special concentrării, CSU şi-a adjudecat setul al treilea cu 25-21.

Soarta ultimului set a fost decisă de startul slab, orădencele pornind practic de la 0-3. Cursa de urmărire a dat rezultate, fetele Marianei Szabo-Alexi reuşind să egaleze la 9. Din acel moment oaspetele au preluat conducerea şi nu au mai cedat-o până la final, impunându-se cu 25-19.

În această partidă, pentru orădence nu a putut evolua Bianca Chende, voleibalista suferind recent o operaţie de menisc.

Cum CSU Oradea are etapă liberă în runda viitoare, conducerea echipei a profitat de situaţie şi a programat  jucătoarelor un stagiu de pregătire montană, care a început deja duminică şi se va desfăşura până pe 24 ianuarie, în staţiunea Arieşeni.

În jocul cu mureşencele, pentru CSU Oradea au evoluat: Iuliana Fîcă, Maria Fîcă, Roxana Haidu, Horvath Reka, Mădălina Pura, Nicoleta Ponorean, Camelia Ungur, Lavinia Gîrdan, Denisa Ienciu şi Petra Dudaş. Antrenoare: Mariana Szabo-Alexi.