Voleibalistele de la CSU Oradea au obţinut sâmbătă o victorie reconfortantă, în doar trei seturi, în disputa cu CSM Satu Mare, echipă pe care a întrecut-o cu 3-0, după ce pe seturi s-a consemnat: 25-20, 25-13 şi 25-11.

Jocul, desfăşurat în Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea, se anunţa de la început unul foarte disputat, având în vedere ultimele partide desfăşurate între cele două echipe şi după ce în tur formaţia orădeană a pierdut la limita, cu 16-14 în setul decisiv, în partida de debut a acestui campionat.

Evoluţia ulterioară a pregătirii a demonstrat creşterea progresivă a omogenităţii şi un plus de valoare determinat de simbioză dintre experienţa şi tinereţea jucătoarelor.

Primul set a început în nota de dominare a oaspetelor, gazdele parcă având nevoie de un răgaz pentru a-şi stăvili influenţa negativă determinată de o prea mare dorinţă de a câştiga cât mai rapid. Astfel, antrenoarea Mariana Szabo-Alexi a cerut timp de odihnă la scorul 5-10 şi 10-14. Apoi, la serviciu a urmat căpitanul echipei orădene Iulia Fîcă, care a sunat deşteptarea, a servit de nu mai puţin de 10 ori şi a înclinat balanţa în favoarea gazdelor, lansând adevărate ghiulele, imposibil de preluat de echipa oaspete.

De la 14-18 pentru CSM Satu-Mare, scorul a devenit 24-18 pentru gazde, pentru ca în final setul I să fie adjudecat cu scorul de 25-20 de către universitarele orădence.
Următoarele două seturi au fost la discreţia gazdelor, care au ştiut să menţină un moral superior şi să forţeze atât cât a trebuit pentru a câştiga foarte clar urmatoarele seturi: 25-13 în setul II, respectiv 25-11 în setul al III-lea.

"Pe lângă evoluţia Iuliei, este de remarcat dorinţa de victorie a tuturor jucătoarelor şi modul în care au reuşit să-şi canalizeze prestaţia pentru a obţine un rezultat pozitiv pentru echipă. Maria Fîcă şi Anca Paşca au dat dovadă de luciditate şi siguranţă, alegând soluţiile cele mai potrivite în atac şi apărare, dublată de o inspirată distribuţie a paselor celor doua ridicătoare, Roxana Haidu şi Daiana Admacsik, iar Bianca Chende si Flavia Chiş au fost eficiente la atac şi blocaj", a declarat Paul Alexi-Szabo, antrenorul secund şi managerul echipei orădene.

Clasarea pe locul III este o performanţă pentru universitarele orădence, care "în pofida dificultăţilor financiare, au dorit să facă în continuare performanţă şi să respecte renumele şi blazonul clubului, la care a contribuit de-a lungul timpului şi secţia de volei", după cum a mai precizat Paul Alexi-Szabo.

Echipa orădeană de volei feminin va continua pregătirea în săptămânile următoare şi are cuprins în program o pregătire centralizată la Arieşeni. Primul joc din 2017 pentru CSU va avea loc pe 21 ianuarie, în deplasare cu Universitatea Cluj.


Echipa CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Fîcă Maria (componente ale CSU Oradea din anul 2006, au jucat în Divizia A1 la Penicilina Iaşi), Paşca Anca (formată la LPS Bihorul Oradea, apoi a evoluat în Divizia A1 la Penicilina Iaşi şi CSM Lugoj) – studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice; Haidu Roxana, Chende Bianca - studente la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, programele de studii Educaţie Fizică şi Antrenament Sportiv, Kinetoterapia în reeducare funcţională; Adamcsik Henriette Daiana (transferată de la CSM Satu–Mare) – studentă la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Maran Andreea - studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Programul Radiologie şi Imagistică medicală; Flavia Chiş - dublă legitimare - ACS Viitorul Borş – antrenor Drăgan Marius şi Holhoş Adrian; Horvath Reka, Dudaş Petra, Ponorean Nicoleta, Rizea Antonia (libero) – dublă legitimare CSS LPS "Bihorul" Oradea – antrenor prof. Paşcu Dana şi Achimescu Rodian; Blaj Giulia şi Pura Mădălina – dublă legitimare CSS 6 Ştei - antrenor Fărcanea Răzvan. Antrenor CSU Oradea: Lector univ.dr.Szabo-Alexi Mariana.