Echipa de volei feminin CSU Oradea a urcat pe podium după victoria din prima etapa a returului campionatului Diviziei A2, Seria Vest, purtată în deplasare, cu Pro Volei Arad, cu scorul de 3-0.

A fost o victorie facilă a universitarelor orădene, după un joc care a durat mai puţin de o oră şi în care antrenoarea Mariana Szabo-Alexi a rulat întreg lotul.

Jocul a fost fără istoric, primul time-out fiind cerut de echipa oaspete la scorul 19-8 pentru orădence, iar setul I a fost adjudecat la 13, după doar 17 minute de joc. Serviciul eficient şi jocul combinativ în linia I a determinat câştigarea în 20 de minute a setului II cu scorul de 25-16, iar setul III a durat numai 15 minute, echipa gazdă realizând doar 7 puncte.

Cu acest prilej s-a consemnat şi debutul în formaţia de start la senioare al jucătoarei Flavia Chiş, legitimată la ACS Viitorul Bors, care a avut o prestaţie bună, ea realizând multe puncte şi "se anunţă o jucătoare de perspectivă", după cum a declarat antrenoarea echipei orădene, Mariana Szabo-Alexi.


Provolei Arad - CSU Oradea 0-3 (13-25, 16-25, 7-25)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Fîcă Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana, Chende Bianca, Adamcsik Henriette Daiana, Maran Andreea, Ponorean Nicoleta, Dudaş Petra, Horvath Reka şi Rizea Antonia (ultimele trei care aparţin de LPS Bihorul Oradea – antrenori Pascu Dana şi Achimescu Rodian), dar şi Pura Madalina şi  Blaj Giulia (de la CSS Ştei – antrenor Fărcanea Răzvan) şi Chiş Flavia (ACS Viitorul Bors – Drăgan Marius şi Holhoş Adrian). Antrenoare:  lect. univ. dr. Szabo-Alexi Mariana

În celelalte partide ale etapei s-au consemnat rezultatele: Agroland Timişoara – Politehnica Timişoara 3-0 şi CSM Satu Mare – CSU Medicina CNUE Târgu Mureş 2-3. Universitatea Cluj a stat.

În următoarea etapă, orădencele de la CSU vor evolua împotriva formaţiei CSM Satu-Mare. Meciul se va disputa sâmbătă, 10 decembrie, la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea.