Voleibalistele de la CSU Oradea au obţinut a doua victorie consecutivă în acestă ediţie de campionat şi au un bilanţ pozitiv cu două meciuri câştigate din trei etape disputate.

Cea de-a doua victorie a fost una muncită pentru voleibalistele orădene, în meciul disputat sâmbătă, în cadrul celei de-a III-a etape a campioatului Seriei A2 Vest. Bihorencele s-au impus la Braşov, pe terenul echipei Transilvania din localitate, cu scorul de 3-0, după ce pe seturi s-au impus cu 25-23, 25-17 şi 25-16.

Aşa după cum o arată şi scorul, primul set a fost mai echilibrat, însă orădencele au condus pe toată durata acestuia, având un avans de trei sau patru puncte, iar pe final time-out-urile solicitate de gazde, la 16-20 şi 21-23 nu au reuşit să stopeze elanul oaspetelor, care şi-au adjudecat setul cu 25-23.

În următoarele două seturi, fetele de la CSU Oradea au jucat cu încredere şi dăruire şi nu au dat posibilitatea gazdelor să pericliteze deznodământul fericit şi hora de bucurie a oaspetelor de la finalul partidei. Astfel, seturile s-au încheiat la 17, respectiv la 16, meciul având o durată de 73 de minute.

Managerul formaţiei orădene, Paul Alexi-Szabo a remarcat, la final, evoluţia întregii echipe. "A fost un joc pe care am ţinut neapărat să-l căştigăm. Ştiam că fetele de la Braşov ne pot pune probleme. Cu ele am jucat şi în semifinalele Campionatelor Naţionale Universitare de la Bacău, când am reuşit să câştigăm după un meci disputat, pe muchie de cuţit, chiar dacă primul set l-am câştigat la o diferenţă foarte mare de puncte. Mă bucur că am rămas concentrate şi nu am cedat în niciun moment iniţiativa", a declarat căpitanul Iulia Fîcă.


Transilvania Braşov – CSU Oradea 0-3 (23-25, 17-25, 16-25)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu-Fîcă Ana Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Maxim Andreea, Rizea Antonia (libero), Maran Andreea, Pura Mădălina, Breban Alexandra, Bikvalvi Alexandra, Petrescu Atena, Suciu Delia şi Goina Talida. Antrenor: lector univ. dr. Szabo-Alexi Mariana.

Celelalte rezultate ale etapei a III-a au fost:

Volei Club Deva – SCMU Craiova 3-2

Medicina Târgu Mureş – Politehnica Timişoara 3-2

CSM Sibiu – FC Argeş Piteşti 0-3

În următorul joc, universitarele orădene vor evolua tot în deplasare, la Craiova, "de unde fetele sunt hotărâte să se întoarcă cu încă o victorie", după cum a mai precizat mangerul Paul Alexi-Szabo.