În seria semifinala F, ce şi-a consumat duelurile timp de mai multe zile la sala Şcolii Gimnaziale Dacia din Oradea, tinerele voleibaliste de la LPS Bihorul Oradea au reuşit să încheie pe treapta a doua a clasamentului, asigurându-şi, astfel, prezenţa în ultimul turneu de calificare în Final 8. Cu 3 victorii şi o singură înfrângere, orădencele şi-au depăşit recordul sezonului 2022-2023 (locul 21 din 54 echipe înscrise), având deja loc între cele mai bune 14 echipe din ţară (din 77 de participante).

După ce în prima etapă a turneului semifinal au avut liber, jucătoarele de la LPS Bihorul au debutat cu meciul cu ACS Super Volei, pe care l-au aşteptat mai bine de un an.

"Fetele noastre au început ca din tun şi au dominat primul act pe care l-au adjudecat fără probleme. În al treilea set am preluat din nou conducerea, pe fondul unui joc extrem de precis, plin de agresivitate la blocaj şi de precizie la construcţia atacului. În setul decisiv am reuşit să ne impunem în special datorită serviciilor eficiente şi apărării colective ce a oferit şansa trăgătoarelor să închidă punctele în favoarea noastră", a transmis conducerea echipei orădene de volei feminin.

Ziua a doua a început pentru LPS Bihorul cu duelul contra celor de la CSS Botoşani. Partida se anunţa complicată, în contextul evoluţiei moldovencelor în primele partide ale turneului. Orădencele au trecut în minim de seturi, 3-0, dar mai greu decât o arată scorul, pentru că au dat de o echipă arţăgoasă, pasionată şi care s-a bucurat de fiecare moment din meci, indiferent de situaţia de pe tabelă.

În etapa a III-a, LPS Bihorul a întâlnit CSS Blaj, în ceea ce reprezenta meciul cu biletele de turneu final pe masă. "Din păcate, nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul arătat cu o seară înainte şi fetele din Alba s-au impus fără ca noi să putem lupta cu adevărat pentru puncte", au mai transmis reprezentanţii echipei orădene.

În fine, în partida ce a încheiat seria, tinerele jucătoare de la LPS Bihorul au dispus de Bega Timişoara, într-o partidă în care au reuşit să îşi regăsească plăcerea de a juca şi în care staff-ul tehnic a putut să ofere tuturor fetelor din echipă şansa de a contribui din teren la această performanţă şi anume calificarea la turneul semifinal 2 al Campionatului Naţional U15.

De menţionat că jucătoarele de la LPS Bihorul au fost susţinute din tribune de o galerie de aproximativ 100 de suporteri.

"Dacă din teren fetele au condus majoritatea duelurilor, în ceea ce priveşte susţinerea din tribune am câştigat detaşat grupa. Au contribuit din plin la energia şi spiritul combativ familiile fetelor noastre, colegele mai mari de la U17 şi U19, însoţite de rude sau amici, colegele mai mici din generaţia 2010-2011, precum şi cei care ne-au fost alături, dar nu se regăsesc în grupurile menţionate. Cu peste 50 voci şi tobele în spate, e o plăcere să joci de fiecare dată!", după cum se mai arată în comunicatul conducerii echipei orădene LPS Bihorul.

Rezultatele echipei LPS Bihorul Oradea la turneul seriei semifinale F a CN de la ŞG Dacia Oradea:
LPS Bihorul Oradea - ACS Super Volei 2017 Oradea 3-2 (25-18, 8-25, 25-19, 16-25, 16-14)
LPS Bihorul Oradea - CSS Botoşani 3-0 (25-12, 25-23, 25-20)
LPS Bihorul Oradea - CSS Blaj 0-3 (19-25, 19-25, 14-25)
LPS Bihorul Oradea - CSS Bega Timişoara 3-0 (25-12, 25-16, 25-11)

Clasament final:
1. CSS Blaj 12 puncte (12-1)
2. LPS Bihorul Oradea 8 puncte (9-5)
3. ACS Super Volei 2017 Oradea 7puncte (9-6)
4. CSS Botoşani 3 puncte (3-9)
5. CSS Bega Timişoara 0 puncte (0-12)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!