Iubitorii voleiului sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la sala de sport a Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea, acolo unde, de vineri până duminică, se va desfăşura primul turneu al Seriei Vest din noua ediţie a campionatului Diviziei A2 masculin.

Participă patru echipe, între care gazdele de la ACS Pro Volley Oradea, alături de CS Provolei Arad, SCM Zalău şi CS – CSS Ştiinţa Bacău.

Se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”. Vineri şi sâmbătă, jocurile sunt programate de la ora 16, iar duminică de la ora 11.

În prima etapă, jucătorii echipei orădene, pregătiţi de Daniel Todoran, vor evolua vineri seara de la ora 18, în compania echipei CS – CSS Ştiinţa Bacău. Sâmbătă, în runda a doua, ACS Pro Volley va juca de la ora 16 cu CS Provolei Arad, pentru ca duminică, în ultima zi, să se confrunte cu SCM Zalău de la ora 13.

Programul complet al turneului:

Vineri
Ora 16:00  CS Provolei Arad - SCM Zalău
Ora 18:00  ACS Pro Volley Oradea -  CS – CSS Ştiinţa Bacău
Sâmbătă
Ora 16:00  ACS Pro Volley Oradea -  CS Provolei Arad
Ora 18:00  CS – CSS Ştiinţa Bacău - SCM Zalău
Duminică
Ora 11:00  CS Provolei Arad -  CS – CSS Ştiinţa Bacău
Ora 13:00  SCM Zalău -  ACS Pro Volley Oradea

Următoarele turnee

De menţionat că din Seria Vest fac parte cinci echipe, iar campionatul se desfășoară sub formă de turnee, câte un turneu la fiecare echipă. La fiecare turneu, nu va participa câte o echipă, astfel încât numărul participantelor să fie par.

Cea de-a cincea echipă din serie, cea care nu participă la turneul de la Oradea, este CS Vâlcea 1924.

Echipa orădeană va participa la turneele cu numerele 1, 3, 4 şi 5. Astfel că după turneul pe care îl găzduieşte, la turneul al doilea, cel de la Arad, ACS Pro Volley nu va participa, însă va lua starul apoi la turneele de la Zalău, Bacău şi Rm. Vâlcea.

O noutate în echipa orădeană

În componenţa echipei orădene a apărut o noutate. Este vorba despre jucătorul Vlad Moisa. El a început junioratul la CSS Botoşani, echipă cu care a obţinut medalii de aur, argint şi bronz. Apoi a ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Dej, de unde s-a transferat la LPS CSS Piatra Neamţ, cu care a jucat în Diviza A 1. Aici a devenit campion şi vicecampion, dar a câştigat şi Cupa României.

De la Piața Neamţ, Vlad Moisa a trecut la Explorări Baia Mare, apoi a ajuns la Phoenix Şimleu Silvaniei, de unde s-a transferat la Universitatea Cluj Napoca. În fine, cea de-a şaptea echipă a lui Vlad a fost CSM Câmpia Turzii.

Moisa a fost component al lotului naţional de la juniori şi seniori, iar principala performanţă obţinută cu naţionala de juniori a fost medalia de aur şi titlul de campion balcanic, pentru ca la seniori să ajungă să fie finalist la Final Four European League.

Componența echipei ACS Pro Volley Oradea la începutul primului turneu: Emil Lung, Geany Miclăuș, Raul Ilieş, David Pusta, Moisa Abrudan, George Drăgan, Ruben Bot, Darius Ghiulan, Liviu Ştiop, Vlad Moisa, Darius Ciatău, Bogdan Croitoru, Octavian Toia şi Denis Bichilie. Ultimii patru sunt jucători tineri, cu dublă legitimare, la ACS Pro Volley şi LPS Bihorul Oradea.

Intrarea spectatorilor la meciurile turneului de la sala de sport a Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu” este liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!