Echipa de volei juniori I a Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul a ocupat locul IV la turneul final al Campionatului Naţional, desfăşurat în perioada 3-5 iunie la Baia Mare.

Pregătiţi de antrenorul Zoltan Kovacs, tinerii voleibalişti orădeni au obţinut trei victorii şi au consemnat două înfrângeri, ratând la mustaţă clasarea pe podium. De altfel, un singur set câştigat i-au despărţit pe bihoreni de situarea pe locul al doilea.

În primul joc, LPS Bihorul a cedat cu scorul de 1-3 în confruntarea cu echipa locală, CNT CSŞ nr. 2 Baia Mare, nimeni alta decât campioana naţională. Apoi, orădenii au repurtat trei victorii consecutive,  3-0 cu LPS Piatra Neamţ, 3-1 cu Rapid şi 3-1 cu CSŞ Tulcea. În fine, în ultimul joc, după ce şi-au ajudecat primul set, le-au pierdut pe următoarele, cedât cu 1-3 disputa cu CNT LAPI Dej.

Astfel, voleibaliştii orădeni au încheiat în afara podiumului, pe locul IV, dar ei au avut un ghinion teribil, ratând clasarea între primele trei echipe din cauza unui singur set pierdut de-a lungul întregului turneu final. CSŞ LPS Bihorul s-a aflat la egalitate de puncte cu ocupantele locurilor 2 şi 3, departajarea făcându-se la setaveraj.

Iată însă cum s-a prezentat clasamentul final al acestei competiţii:

1. CNT CSŞ nr. 2 Baia Mare

2. CNT LAPI Dej

3. Rapid Bucureşti

4. CSŞ LPS Bihorul

5. CSŞ Tulcea

6. LPS Piatra Neamţ

"Băieţii noştri au câştigat medalii la toate categoriile de vârstă şi au dorit cu ardoare să-şi încheie junioratul cu încă o clasare pe podium. Am început turneul cu o înfrângere în faţa gazdelor, care aveau de altfel să câştige titlul. Noi am fost singura echipă care a câştigat un set în faţa lor. Au urmat apoi trei victorii consecutive, cu Piatra Neamţ, Rapid şi Tulcea. Din nefericire, am cedat câte un set în meciurile cu Rapid şi Tulcea, dar nimeni nu s-a gândit atunci că acest fapt avea să ne coste pierderea unei medalii. Dacă nu pierdeam unul din aceste două seturi, am fi terminat pe locul secund, devenind vicecampioni. În ultima partidă, băieţii au fost învinşi de LAPI Dej, pe fondul unei stări de agitaţie teribilă. Este mare păcat, am fi meritat să terminăm pe podium", a declarat, la întoarcerea acasă, antrenorul Zoltan Kovacs.

Tehnicianul echipei orădene i-a avut la dispoziţie pentru acest turneu pe jucătorii: Crişan, Maier, Jugan, Pusta, Majer, Pantea, Miclăuş, Borz, Boldiş, Bode, Stoie şi Breban.