Noile terenuri de volei de plajă amenajate în incinta Liceului cu Program Sportiv "Bihorul" au găzduit turneul rezervat juniorilor sub 20 de ani "Simbac Beach Volley Oradea 2021", competiţie desfăşurată în perioada 16-19 iulie, atât la masculin, cât şi la feminin.

Turneul a reunit sportivi din Arad, Bucureşti, Timişoara şi Oradea.

Pentru întrecerile băieţilor s-au înscris în concurs 10 cupluri pe un tablou de 12 echipe, cu dubla eliminare. După mai multe jocuri echilibrate şi de bună valoare tehnică, echipa învingătoare a fost LPS Bihorul / Pro Volei Arad (echipă formată din George Breban şi Patrick Creta), care a trecut în finală de reprezentanţii LPS Bihorul (Denis Boldiş şi Vlad Stoie).

Din păcate finala a fost întreruptă la sfârşitul primului set, când unul dintre băieţii de la LPS Bihorul s-a accidentat şi nu a mai putut relua jocul.

În finala pentru locurile 3-4 s-a impus Pro Volei Arad, în faţa celor de la CSM Bucureşti.

Peste aşteptările organizatorilor şi contrazicând tradiţia turneelor orădene, la fete s-au înscris mai multe echipe decât la băieţi, mai precis au participat 16 cupluri repartizate pe un tablou de 16 echipe, cu dubla eliminare.

În ciuda căldurii, au avut loc meciuri spectaculoase şi la fete, competiţia fiind dominată de reprezentantele voleiului timişorean care, din păcate, au ratat locul I.

"Chiar dacă în urmă cu câţiva ani Oradea era capitala beach volley-ului românesc, cu turnee puternice şi jucători valoroşi, lipsa condiţiilor şi «izgonirea» voleibaliştilor de pe terenurile amenajate în ştrandurile orădene, au dus la diluarea performanţei şi interesului pentru acest sport olimpic. Cu atât mai mult este de lăudat profesorul Kovacs Zoltan, care a luptat pentru amenajarea terenurilor de la LPS Bihorul, dar şi pentru organizarea turneului, care vrea să reia tradiţia voleiului pe plajă la Oradea", a declarat după turneu directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, Petruţ Drăgan. 

La finalul competiţiei, clasamentul fetelor a arătat astfel:

1. CSM Bucureşti

2. CSM Timişoara 1

3. CSM Timişoara 2

4. CSM Timişoara 3