Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost numit „Persoana anului 2022” de către celebra revistă americană TIME, cea care, de-a lungul timpului, a mai acordat acest titlu unor personalități precum Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Regina Elisabeta a II-a și John F. Kennedy. 

„Alegerea din acest an a fost cea mai limpede din câte ne amintim. Fie că lupta din Ucraina ne dă speranță sau ne inspiră frică, Volodimir Zelenski a galvanizat lumea într-un fel pe care nu l-am mai văzut în ultimele decenii”, au transmis editorii revistei TIME despre decizia pe care au luat-o.

Revista TIME îi dedică un portret extins lui Volodimir Zelenski, pe care l-au însoțit în prima sa vizită în regiunea eliberată Herson, subliniind că persoanele care îl păzesc pe președintele Ucrainei au fost împotriva acelei călătorii, spunându-i să mai aștepte, fiindcă s-ar putea să nu fie în siguranță. 

Zelenski a decis, însă, să se ducă în acea zonă. „Este vorba de oameni (n.r. - din Herson)”, și-a motivat președintele Ucrainei decizia într-o discuție cu reporterul TIME, în călătoria cu trenul spre destinația menționată. „Au fost 9 luni sub ocupație, fără lumină, fără nimic...”, a mai spus liderul Ucrainei.

De asemenea, pe prima pagină, alături de Volodimir Zelenski apare menționat „spiritul Ucrainei”, cu referire la felul în care țara s-a mobilizat pentru a face față invaziei Rusiei. De altfel, pe copertă, alături de chipul lui Volodimir Zelenski, apar fotografiile stilizate ale mai multor persoane care luptă pentru cauza Ucrainei.

În 2021, omul anului a fost Elon Musk.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!