Peste 800 de poliţişti bihoreni vor fi în teren, zilnic, în perioada  23 - 26 decembrie, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Patrulele vor fi compuse din poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale.

"Poliţiştii bihoreni vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

Patrulele vor fi prezente în zonele cu aflux mare de public sau în cele în care vor fi organizate manifestări cu prilejul sărbătoririi Crăciunului, iar echipajele rutiere  vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

"Poliţiştii rutieri şi de ordine publică bihoreni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din judeţul Bihor, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice", se mai spune în informare.

În paralel, poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată şi aerogări.

Pentru a se feri de evenimente nedorite, poliţiştii le recomandă bihorenilor să nu accepte invitaţiile unor necunoscuţi în casă, la petreceri sau la plimbări cu maşina iar copiii care vor merge la colindat să să fie însoţiţi de adulţi.

Totodată, dacă pleacă de acasă, bihorenii sunt rugaţi să nu posteze pe reţelele de socializare detaliile plecării deoarece pot deveni victimele hoţilor din locuinţe.

 "Dacă plecaţi cu maşina, interesaţi-vă despre condiţiile meteo şi alegeţi corect ruta, iar dacă plecaţi cu trenul, trebuie să fiţi foarte prudenţi în gară! Nu vă lăsaţi bagazele nesupravegheate şi nu aveţi încredere în persoanele abia cunoscute", se arată în comunicat.