Pentru a stăvili elanul electoral al celor 17 milioane de votanţi din Teleormanul lui Dragnea şi al celor 4 milioane de români care participă la vot la ambasada lui Baconschi de la Paris, Guvernul a decis să limiteze mita electorală la 10 lei. Măsura pare binevenită într-o ţară de milogi în care politicienii cerşesc voturi, iar electoratul stă cu mâna întinsă pentru ulei, mălai şi conserve.

Ne plângem mereu că imaginea ţării este ştirbită de ţiganii români care cerşesc prin marile oraşe ale Europei. Dar băbuţele evlavioase care se calcă în picioare pentru o sticlă de apă sfinţită, la pet, tot pirande sunt? Dar patrioţii care-şi rup hainele de Ziua Naţională pentru o porţie gratuită de ciolan cu fasole tot supuşii lui Cioabă sunt?

Deunăzi am văzut un miting electoral organizat de Dan Diaconescu care dădea moca amărâţilor din Târgu Jiu cipsuri şi mititei. O cucoană mesteca de zor un mititel primit de la domnul Dan şi precis că tot cu atâta râvnă ar fi înfulecat şi un rahat în ţiplă, numai gratis să fie.

Guvernul limitează mita la 10 lei, dar nu specifică în clar de câte ori pe zi poate fi dată. Aşa că poporul va mânca tot la două ore un mic, va primi o dată pe zi un pix şi săptămânal câte o pelerină de ploaie. Iar lângă bricheta dată cadou se va ataşa şi o butelie care să o alimenteze. Că aşa-i la noi, se votează după principiul "spune-mi câte pixuri împarţ,i ca să spun ce fel de politician eşti".